Kello on: 17:55

 

En nyt keksi mitään fiksua esittelyä aiheelleni, mutta sanotaan näin, että nyt puhun uskonnosta. Kyllä, olen vahvasti ateisti, mutta ei minua häiritse ihmisten uskonnollisuus. En tuomitse sinua sen perusteella mihin uskot vai uskotko mihinkään. Usko ei tee kenestäkään sen tyhmempää. Mutta tarkoitukseni ei nyt ollut kritisoida uskontoja, siitä riittää aiheeksi toiselle kerralle.

Ongelmana on, että kuulun kirkkoon. Olen alle 18-vuotias, mikä tarkoittaa sitä, että en voi erota kirkosta ilman vanhempieni suostumusta. Ja silti minut pakotetaan ja on pakotettu istumaan uskonnon tunneilla kuuntelemassa juttuja raamatusta ja sen tarinoista, hahmoista ja opetuksista, mihin en usko tuon taivaallista. Saanen siis kysyä, missä on oikeutemme ET-opetukseen?

Kirkkoon kuulumaton voi nykyään vapaasti osallistua uskonnon opetukseen. Asia on hyvä, sillä sivistystähän sekin on, oppia uskonnoista ja miten ne ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Mutta eikö vastapainoksi meille kirkkoon kuuluville voisi tarjota mahdollisuus ET-opetukseen? Vai onko se jotenkin vain liian raamatun vastaista? Mielestäni kyseessä voisi olla ihan vain uuden näkökulman hakemista ja sivistyksen saamista.

Eikö kaikilla pitäisi olla yhtäläiset mahdollisuudet mahtavan koulutusjärjestelmämme kaikkeen opetukseen? Ilmeisesti ei.

Seuraavaan kertaan!

 

Kello on: 18:00

[Edit: Anteeksi, oli pakko paalata korjaamaan kirjoitusvirheet... : DDD]